Ledig onsdag

Det känns perfekt att jobba två dagar och sen vara ledig en så här i början av hösten. Idag blev det en massa städning och fix hemma, men lite hundträning klämde vi in också. Jag tog tjejerna med till Södergarn. Det vill säga, jag tog med de två som ville följa med, Joy ville hellre vara hemma och gosa med Johanna så hon hängde inte med.

Mackan var lite dålig i magen i morse så det blev Abbie som fick träna. Jag tycker mig ha sett att Abbie har svårt att gå till ett ställe där hon inte har varit med och lagt ut, utan där hon bara har sett på avstånd att det hänt något. Dessutom har hon inte så långa avstånd i kroppen så jag tänkte testa dessa båda grejer.

  
På den här ängen gick jag iväg och kastade ut på tre ställen, en i vänsterkanten vid en fallen gren, en i högerkanten där det smalnar av och en långt borta rakt ut, nästan framme vid raden av staketstolpar. På två av ställena lade jag två föremål.

Abbie fick hämta en grej på varje ställe när jag hade traskat tillbaka till henne. Det gick riktigt bra, även den långa sträckan tog hon sig ut alldeles själv. Jag stod kvar på samma ställe. Sen gick vi till en annan äng och lade ett målområde, och så skickade jag dit från längre och längre avstånd med omväxlande ut-bakåt och högertecken. Det var lite svårt för henne men det gick.

  
Efter det gick jag och lade ut ett sök åt Abbie med fyra föremål ute på ängen och två i skogskanten. Alltså ungefär som det elitsök Mackan fick göra i fredags, fast lite mindre. Hundarna såg inte vad jag gjorde. Sen gick vi en liten promenad med hopp och lek innan vi kom fram till söket från andra hållet. Abbie sprang först till skogen hela tiden men efter att hon hittade första ute på ängen var det som om hon förstod att det kunde ligga saker där också. Hon fick jobba bra länge med den sista apporten här, hon var nog trött och antagligen måste jag lägga in mera mental uthållighetsträning för henne.

Till sist gick vi tillbaks till den första ängen och så fick hon hämta de två återstående föremålen. Jag tänkte att det vi hade gjort emellan skulle sudda minnet lite, men hon mindes båda områdena. Jag får klura vidare hur det här ska bli ännu svårare. Kanske lägga på flera platser och att Mackan får hämta från några av dem?

  
Nu var nog Abbie lite trött och vi gick tillbaka till bilen. Precis innan jag skulle starta motorn såg jag i ögonvrån en ”hund” komma ut från skogen på höger sida, fast det var inte en hund såg jag när jag tittade lite noggrannare, det var ett rådjur.

 Det flanerade runt bilen och verkade inte alls känna sig iakttaget. Det kom så nära att jag såg strukturen på pälsen. Rådjuren här är nog ganska vana vid människor!
  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s