En lång jaktdag

  
Den här söndagen började tidigt på en vacker plats inte allt för långt hemifrån, i strålande väder. Vi var medbjudna att apportera änder på ett litet ställe som bara har en eller max två jaktdagar per år i två såtar.

Ovan en bild från första såten där alla änderna lyfte innan jakten egentligen hann komma igång, men tack vare en rutinerad apportörskollega som gick och stötte fåglarna så blev det ändå ett okej antal till slut. Mackan började gräsligt, men jag fick chansen att ta tag i henne och styra henne rätt när hon själv inte visste vart hon skulle på en fågel, och kanske jag fick en poäng där för jag tycker hon lugnade ner sig lite. Jag fick också hjälp/påvisat två fåglar som blev ganska lagom dolda linjetag för Abbie, vilket var kul.

Mackan lyckades också fastna i ett staket. Hon måste ha hoppat för lågt för hon hängde över översta tråden med magen och kom inte loss själv utan jag fick komma och lyfta av henne.

 

Här sitter tjejerna och väntar på att allt skall sätta igång på andra såten. Vi hade blivit satta på ett pass där det inte förväntades falla så mycket fågel, men det blev tvärt om, det föll jättemycket i vårt hörn. Vi stod tillsammans med en ung och orutinerad hund, så Mackan fick ta en stor del av lasset själv, med benäget bistånd av Abbie.

Abbie förstod att ifall hon markerar och håller kvar markeringen så kunde hon få hämta fågeln. Vid ett tillfälle knallade hon, men gjorde en snygg linje tvärs över dammen upp på andra sidan, och jag lät henne gå. Hon har hämtat skammade, sökt jättefint, gått på linjetag över dammen till en ö i mitten och sökt där. Hon har blivit förvirrad när det sköts medan hon arbetade, men jag upplever ändå att jag kunde få kontakt med henne vid de flesta tillfällena. På det stora hela är jag nöjd med henne. Mackan är som vanligt min klippa, för även om hon är olydig ibland så hittar hon alltid fåglarna.

Tyvärr slog Mackan upp ett sår på ena frambenet, som jag tvättade av direkt vi kom tillbaka till bilarna. Idag när det gått ett dygn ser det ut att läka fint utan spår av någon infektion.

  
Jakten hölls av och för en enda familj plus en granne, totalt sju skyttar och vi var fem hundförare. Jag måste säga att den här förmiddagen är ett guldkorn i mitt liv med hundarna. Allt var så lagom och så trevligt och alla verkade så nöjda efteråt. Jag är så jätteglad att jag fick vara med med mina tjejer!

Efter en härlig lunch och en generös ‘goodiebag’ som tack för hjälpen stack jag vidare till dagens andra uppdrag.

  
Duvjakt. 

  
Teamets (jag, M och A) tredje duvjakt totalt, och Abbie verkar tro att duvjakt betyder gosa med matte.

Mackan hoppas in i det längsta att det skall skjutas något. Igår blev utdelningen totalt en duva medan vi var med, och den föll mitt i bulvanbilden så egentligen kunde vi människor ha hämtat den själva.

Sen satt vi någon timme och väntade på att änderna skulle sträcka i skymningen, men det ville de inte så det blev inte en endaste and.

Ganska trötta kom vi hem ganska sent och sköljde ögon och satte i Zilkeye och sköljde såret på benet igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s