Skåneresan 2016 – vilodagen. Måndag 19/9

Vi har ju en dag ledigt i mitten av vår vistelse. Alla behöver en paus – hundarna, mattarna och även värdparet. Dagen kallas för vilodag men frågan är om det verkligen blev någon vila det här året? 

Tyvärr väckte jag mina stugkompisar alldeles för tidigt, för jag hade glömt stänga av väckningen jag satte till igår (då den ju inte ringde). Stackare som får bo med en virrpanna! 

Efter frukost började vi med att åka till Flenige för att shoppa lite på en jaktaffär som vi besökte även förra året. Då köpte jag ingentig alls, men i år köpte jag ett par hundträningsbyxor och en väst. Man kan aldrig få för många byxor och västar, eller hur? Några av oss har visst svart bälte i shopping och kom ut från affären med betydligt mer än jag.

Alla hundarna var med, och vi åkte sex bilar. Lunchen intogs på värdshuset/gästgiveriet Spången, där vi fick jättegod mat i en lite annorlunda miljö. Huset har varit med i filmen Kalle på spången som spelades in 1939, och i högtalarna spelades hela tiden musik av Edvard Persson, vilket gav en speciell, kanske 30/40-talskänsla i rummet. Någon av oss fick lite bryt på texterna och nödrimmen, men om man inte började irritera sig så var det helt OK. Maten var god och medan förrätt/salladsbuffe slank ner i magen försvann huvudvärken jag haft sedan i fredags morse. Skönt!

  
Vi for vidare till Söderåsens nationalpark för att ta en promenad med hundarna. Tyvärr var vi lite slarviga när vi kollade på spårkartan, för vi gick och gick och visste inte alls hur spåret vi valt skulle gå och hur långt det var. När vi till sist, mellan tokiga fantasier om att orcherna skulle komma och ta oss och att det snart skulle bli mörkt i Mordor, hittade en väg tillbaka till bilarna så hade vi varit ute och gått i två timmar och både hundar och mattar var ganska trötta.

  
Vi susade vidare till sista stoppet, Teba i Höör. Även den butiken besökte vi förra året. Nu kom vi som promenerat långt lite i senaste laget, bara 45 minuter innan de stängde, så det blev lite snabbshopping men vi lyckades nog sammantaget köpa en hel del ändå. Hundarna blir nog glada när de får veta att jag köpte en ny klotång, tror ni inte?

  
Eftersom Anita åker hem i morgon så fick vi finmiddag idag, skagentoast till förrätt och rådjurssadel till varmrätt. Dessutom får vi efterrätt varje dag och Sofia prickar in alla mina favoriter. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s