Sökträning

Jag tog hundarna med mig till Fågelöudde i morse, och där visade det sig att vi fick kryssa mellan en massa scouter som hade nån aktivitet idag. Hundarna fick sitta kvar i bilen medan jag lade ut två sök med bollar i skogen och sen gick vi en promenad så att de fick springa av sig.

  
Tre tjejer ibland höstlöven – Abbie, Joy och Mackan.

  
Lite av höstfärgerna sitter fortfarande kvar på träden trots att det är slutet av oktober.

  

Ibland när man är på jakt måste man passera över stättor, så när vi såg att fåren inte var i hagen passade vi på att öva på det. Joy, som vanligtvis är påverkad av konstiga underlag under tassarna, var den som klarade det här bäst.

Sen gick vi och sökte efter bollar. Det ena söket låg i en nerförsbacke och där hade jag lagt åtta bollar ganska glest. Det andra söket låg ovanför en stig uppe på kullen och där hade jag lagt tio bollar ganska tätt. Hundarna fick turas om att jobba och när någon av dem tröttnade i det svårare söket så fick den hämta en eller två i det lättare söket, och det var tydligt att det stärkte deras självförtroende.

Jag har inte testat den här metoden tidigare, men jag ser hur det kan göra att det inte blir lika psykiskt tungt för dem att jobba i svåra sök där det tar lång tid innan de hittar något om man kan få upp motivationen lite ibland med ett lättare sök att varva med. En boll i det stora söket blev dock kvar i skogen trots allt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s