Onsdag – träning med onsdagsgänget

Det har varit lite glest med onsdagsträningar, men idag fick vi till en träning med fyra personer i Västeråstrakten. Helt oväntat sken solen när vi började träna. Den försvann bakom molnen efter en stund, men vi slapp regn och vi hade bara en liten lagom vind.

Vi började med att göra övningen med störning på vägen ut, ungefär så som vi gjorde den hos Jens och Sofia, men störningen gjorde vi med apportkastare och skottapport. Konstigt nog stördes inte hundarna av den utan alla fyra hundarna fortsatte bara rakt fram emot markeringen vi kastade först. Abbie fick börja med att hämta störningsapporten, och det gjorde hon klockrent.

När det var hennes tur att hämta den första markeringen så blev det ganska mycket spring ute i området, och vid ett tillfälle tänkte hon ge upp det området och springa till störningen istället. Då stoppade jag och styrde henne tillbaka till området igen. När hon till slut hade hittat markeringen och vi pratade igenom hennes arbete förstod jag att mina kompisar hade uppfattat att jag blåste en stoppsignal vid ett tillfälle, och undrade varför jag inte agerade när Abbie inte stannade. Jag blåste närsökssignal. Antagligen måste jag tänka ännu mer på hur jag blåser mina signaler, för om de missuppfattade kan ju såklart även Abbie missuppfatta.

  
Här sitter alla hundar som inte jobbade för tillfället bakom en liten kulle. 

Sen gjorde vi en övning som är upplagd som ett kors, där hund + förare står i ena hörnet. Hörnet mitt emot är en skottapport som sköts ut först, och de andra två hörnen var områden med apporter. I mitten låg en närsöksboll som skulle hämtas först, efter att skottapporten skjutits. Följande två skick gjordes mot mitten med stopp och styrning åt höger respektive vänster till områdena och det sista rätt igenom allt bort till skottapporten.

Abbie är inte utbildad för det här ännu, det märktes ganska tydligt. Hon har en bra näsa, men svårt att stanna på stopp när hon har vittring i nosen. Hon är inte säker på höger och vänster, och hon hade jättesvårt att springa förbi alla tre områden hon just hade varit i. Men det var jättebra att testa detta och nu kan jag bryta ner det i delar och träna dem separat när det bara är hon, jag och Mackan.

Mackan fick också göra den här senare övningen, och hon var riktigt duktig att stanna på stoppen, även på långt håll, ganska yvig när hon skulle närsöka och svår att få ut till skottapporten (ganska yvig då med).

Det blev en jättebra dag, och nu hoppas jag vi håller igång onsdagsgruppen lite mer regelbundet och att lite fler kan haka på! Tack för idag Gerd, Katarina och Marina!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s