Vi kom visst med på en träning!

Barnen har läslov/höstlov så jag tänkte hitta på något med dem idag, men jag passade på innan de vaknade och åkte till Fågelöudde med hundarna. När jag parkerade och såg alla andra bilar med hundgaller i bagaget mindes jag att Ingela håller träningar där på onsdagar. Vi höll oss i utkanterna, borta från närsöksvisslingarna, för att inte störa dem.

  
Elfvikslandet/Fågelöudde i lätt snöglopp. 

Mackan fick ha regntäcke idag, ett täcke jag köpt på rea på Granngården och som jag inte gillat innan, men när jag kortade benstropparna idag med en liten knut så satt det faktiskt helt OK på henne. Hon är så himla frusen just nu och med hennes halvdåliga rygg så tycker jag att hon kan få hålla sig torr när det regnar.

Vi gick en promenad och på vägen tillbaka stannade vi i en hage och gjorde några höger- och vänstertecken med Abbie plus lite dolda skick med störningar. När vi kom tillbaka till bilen efter ca 1,5 timme mötte vi Ingela och några av hennes kursare. Jag passade på att fråga Ingela om hon har fullt i sina onsdagsgrupper, och det har hon, men just idag var någon borta så vi fick gärna hoppa in om vi ville. Kul, det ville vi, jag och Abbie!

Jag var inte precis klädd för att stå stilla på hundträning, min klädsel var anpassad för promenad även om jag hade full regnmundering ytterst, så jag blev lite kall, men det var jättenyttigt för Abbie att träna i grupp med människor och hundar som hon inte känner. Jag kände de flesta av människorna, vilket ju var trevligt!

Vi gjorde markeringar i olika former, först väldigt dolda både kast och nedslag. Sen såg vi 6 kast i följd, ett åt varje hund. Första gången fick vi stå stilla, men vi gjorde ytterligare 3 omgångar och då fick vi flytta oss innan vi skickade, fast Abbie fick lite lättare än de övriga som var rutinerade elithundar.

När vi kom hem tog Johanna med sig Joy ut och promenerade tillsammans med en kompis och hennes hund, så nu är alla hundarna ordentligt motionerade och sover i soffan.

Johanna försvann dock hem till kompisen efter att ha släppt av Joy hemma och Erik ville inte göra något idag så jag får visst hitta på något utan dem.

  
Här är Mackan på en bild från helgen som gick, när solen sken och jag var ute och testade kameran med lite olika objektiv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s