Summering av några veckor

Oj, det var länge sen jag skrev sist. Kul att se att jag har några trogna läsare som tittar in här trots låg frekvens på inläggen ibland!

Det kom ju ganska mycket snö en onsdag för några veckor sedan. Jag var ledig och kunde njuta av den tidiga vinterdagen tillsammans med hundarna (och slapp kaoset det hade inneburit att försöka ta mig till och från jobbet när kollektivtrafiken förlorade mot vädrets makter).

  
Jag tog med riktiga kameran ut, jag har gett mig den på att lära mig vad den klarar av och hur jag ska ställa in den. Den hade dock lite extra svårt den här dagen eftersom det snöade ymnigt hela tiden så den visste väl inte var skärpan skulle vara. Här är det Joy som kommit upp ur snön och skakar på sig.

  
Här kommer Abbie (närmast mig) och Mackan i full fart. Ingen hade gått före oss och snön nådde till mina knän ungefär, så både jag och hundarna fick lite extra motion. Fotot taget med mobilen.

 

Ett par dagar senare låg snön kvar och solen sken. Nu hängde kameran med bättre. Det här är Abbie.  
Mackan som kisar i solen. 
 

Joy som hellre ligger upp och ner i snön än står upp.

Sen smälte snön bort igen. Resten av familjen åkte upp till vår vinterstuga tillsammans med hundarna och lämnade mig kvar hemma eftersom jag skulle åka till London med jobbet på söndagen. När de åkt insåg jag att det nog var länge sedan jag var helt ensam hemma. Jag gillar att vara hemma bara jag och hundarna, men det kändes jättekonstigt att de inte var här. Jag började prata med mig själv …

Som tur var fick jag gå promenad med Morris, en 6 månader gammal gul labbe, och hans matte. Matte ville att jag skulle visa hur jag tränar kontakt med hundarna och jag visade ”bubblan” och försökte ge lite tips och råd. Morris är jättemysig, lugn och sansad och social, men visade sig ha en vilja av stål när han hittade nåt som vi uppfattade som äckligt men som han absolut ville äta upp.
Idag kom jag iväg till Uppsala för lite träning med Åsa och Sara Wi. Vi körde två olika pass, först ett med de lite yngre förmågorna Troll, Wille och Abbie. Vi lade ut några målområden och varvade med markeringar i en fårhage (tror jag, baserat på bajset på marken) i ganska kuperad terräng med stora enar och stenblock. Jag fokuserade på att bygga Abbies självförtroende genom att inte hjälpa henne så mycket när hon gjorde rätt men ta tillbaka och göra om ifall hon stannade och bad om hjälp. Hon var riktigt duktig och sista skicket för dagen blev en bra avslutning. Det var en lång linje som hon redan hade gått en gång i början av passet. Hon hade ganska låg fart men gick rätt väg och man såg att hon tvekade och funderade på vart hon skulle, men hon stannade inte och när hon kommit mer än halvvägs kom hon på vart hon var på väg och ökade farten, och fick utdelning för det när hon hittade en boll.

  

Man kan skymta Åsa och Mocca någonstans där nere.

Sen åkte Sara till jobbet och Åsa och jag körde Mocca och Mackan. Tanterna tyckte det var kul, och Mackan som har varit i onåd ett tag pga äckelätande och för dålig hörsamhet, briljerade först. Hon gick dit jag pekade, stannade på alla signaler och var precis så där som man vill ha henne. Sen helt plötsligt blev det tvärstopp och jag fick knappt ens iväg henne. Jättekonstigt. Vi löste upp det med en markering och sen efter en liten paus gick det bättre igen.

  
Här är jag och Mackan. Åsa har fotat.

Det var jättekul att träna igen efter en paus på några veckor. Tack för idag tjejer!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s