Abbies ögon

I somras behandlade vi ju Abbies ögon som var inflammerade. Inflammationen var seg och vi fick påfyllning av ögondroppar vid återbesöket hos veterinären. När vi hade gett droppar hela den rekommenderade tiden var ögonen fina och utan inflammation.

  
Veterinären förklarade att partiklar som kommer in i ögonen kan irritera, och att det kan vara bra att skölja ur dem när man varit ute när det till exempel finns mycket pollen i luften eller när man varit i dammiga miljöer. 

Ögonen har varit bra tills för någon vecka sen, då blev de lite röda igen. Nu sköljer jag minst en gång om dagen med koksalt och droppar i zilkeye om jag tycker det behövs. Det är lite konstigt att det här kommer nu tycker jag. Luften är fuktig och borde inte innehålla så mycket partiklar, men sköljningen verkar hjälpa.

  
Eye of the Abbie

Annonser

1 thought on “Abbies ögon

  1. Åsa

    Mina får röda ögon lite då och då, till exempel när det har varit väldigt blåsigt eller när de har jobbat i/sprungit i högt gräs. Brukar inte göra något speciellt men har koll någon dag eller två så jag ser att det röda ger med sig, plus kollar lite extra så inga frön har fastnat om vi har varit i den typen av terräng. Sköljer på samma sätt som du när/om det behövs. Men hittills har det aldrig blivit inflammerat och krävt medicinering.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s