Jul i fjällen

Vi ha för första gången sen barnen kom inte firat jul hemma hos oss. Ja, kanske att vi något år när vi bara hade ett barn for runt mellan olika släktingar på julafton, men sen har vi firat hemma varje år. I år hade släkten andra planer, och när vi förstod att det bara skulle bli vår lilla familj kvar så valde vi att flytta julen till fjällstugan istället.

 

E tyckte inte det skulle bli någon julstämning utan julgran, så vi införskaffade en sådan, i plast med färdigmonterad ljusslinga, och lite julkulor. Den blev jättefin! Julmaten förbereddes och togs med, plus något mera julattribut i form av julduk i rött och grönt, och det blev en riktigt bra jul här uppe. Det ligger ju snö på marken vilket förstärker känslan av vinter och barnen blev glada för sina julklappar, så alla är nöjda.

Hundarna verkar gilla att vara här lika mycket som vi, de är jättepigga ute och kopplar av inne. De är trygga i stugan och har inget emot att vara ensamma när vi gör sånt de inte kan vara med på.

  
Här är vi på morgonpromenad. Det är så fint här uppe i Dalarna!

Vi har testat att åka längdskidor, jag och hundarna. Lite krångligt med tre hundar fästa i linor i midjebälte, eftersom hundarna inte är vana och trasslar in sig lite hela tiden. Men när jag fick upp farten började Abbie springa fort, och när jag kom på att berömma henne för att hon drog så drog hon ännu mera! Det blev lite för fort nästan och jag började skratta, men det verkade peppa henne ännu mer. Jag tror jag måste ta med henne som ensam hund och testa att åka i ett riktigt spår och se hur det går. Det kan nog bli riktigt kul. Det blev inga foton från den turen, det var lite för mycket annat att hålla reda på.

Idag har vi åkt långfärdsskridskor tillsammans med G och hennes hundar. Det gick riktigt bra, förutom att Abbie försökte hoppa och studsa vid mig vid något tillfälle och det kan ju bli riktigt läskigt med skridskorna vid tassarna, men när alla sprang på sin plats – hundarna vid kanten och vi på isen – var det kul. Vi var nästan ensamma på sjön så hundarna kunde springa lösa, och isen var perfekt.

  
Nu är hundarna trötta, de ligger bara och suckar och väntar på middag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s