Träning hos Sara idag

Jag hängde med på en träning idag på Saras fina marker nära Grillby. Vi var sex ekipage. Jag hade bara med mig Abbie. Stackars Mackan såg jätteledsen ut när jag stängde ytterdörren framför nosen på henne.

Det känns att jag är trött. I går kväll kändes det nästan som om jag höll på att få en förkylning och i morse hade det ändrat skepnad till början till migrän istället. Jag stoppade i mig några piller och frukost och kände mig rätt okej när jag kom fram.

Vi klädde på oss varma tröjor, mössor och vantar. Jag klämde in en tjock dunjacka under min vanliga jacka, som sen med nöd och näppe gick att stänga och kände mig som en stoppad korv, men höll mig pga den rätt så varm. Ute i träningsmarken blåste det lite och mulet väder med någon minusgrad och lite vind blir ganska kallt när man står stilla.

Vi lade upp en övning där en hund skickades till ett närsöksområde med väl dolda apporter och stoppades där. Medan hunden satt där sköts det en skottapport vid sidan av den, och sen blåstes hunden igång på närsök. När den sökte i området skickades en annan hund att hämta skottapporten. 

Abbie måste träna mera närsök helt tydligt, hon slog inte på nosen ordentligt utan flaxade hit och dit och det blev många blåsningar och tecken. Man får vara försiktig med henne och inte detaljstyra – hon måste få utdelning för att hon gör något (vad som helst) och inte ”fastnar” – och då kan det se lite virrigt ut för dem stom står och tittar på kan jag tänka mig. Jag hoppas dock att detta ordnar till sig när hon får bättre självförtroende där ute. Men vi har inte tränat alls sen i november tror jag, så att allt inte gick på räls idag var inte så konstigt.

Efter detta gjorde vi en drive, där jag sköt ut 10 skottapporter i ett område medan hundarna satt på en rad och tittade på. Sen fick de hämta varsin apport i tur och ordning tills alla var inhämtade. Jag tycker Abbie jobbade bra i detta självständiga arbete, tills hon blev för trött. Hon fick hämta den allra sista, hennes tredje i driven, och då fick jag hjälpa henne genom att gå ut i området och stötta och till sist fick jag i princip leda henne fram till ägget. Hon orkade nog inte mer utan hade slagit av nosen, eller så letade hon inte längre apporter utan hade slagit om till pluttletande istället.

Att stå och skjuta med apportkastare i lite blåst i kombination med lukten från gödsel var kanske inte idealiskt för mitt huvud, och när vi sen fick te och sockerkaka i Saras fina kök var jag nog inte så social som jag hade velat vara. Jag är jätteglad att jag hängde med och hoppas jag får komma flera gånger. Tack för idag!

  
Bild från idag. För att vara slutet av januari så är ju vädret riktigt milt och det är ju bra för hundträningsmöjligheterna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s