Om medhavt godis, och upphittat

Jag läste något om att det är en bra sak om våra hundar tigger hos oss. Det betyder att vi har något som de vill ha, och det kan vi nyttja till vår fördel. Personen menade inte tigga vid matbordet, utan t.ex. om de tigger godis hos oss när vi är ute och går, det kan vi nyttja till att lära hundarna hålla sig nära oss.

Jag tror att jag redan gör det här – berömmer och ger godis om hundarna själmant kommer upp vid min sida på promenaden, och de håller sig oftast hyfsat nära mig. Fast det fick mig ändå att tänka, för Mackan går ofta ganska långt före oss andra, Abbie går brevid mig och Joy går bakom eller stannar och luktar på någon fläck så länge at vi tappar henne ur sikte – bakom oss.

Jag tror att Mackan går så långt före för att hon gärna vill leta ”eget godis” i skogen och hon vet att jag inte lika lätt kan skälla på henne om hon är en bit ifrån mig. Jag vet ju också egentligen att det inte hjälper att skälla, men det är min första reaktion. Jag vill verkligen inte att hon ska äta sånt där.

Jag har testat allt jag har kunnat hitta för att hon ska sluta med det. Vi har gett extra fibrer, både psyllium och morötter under ganska långa perioder, vi har testat ananas fast jag vet att det bara hjälper hundar som äter sitt eget b*** och för tillfället får hon B-jäst, som jag läste hade hjäpt någon hund. Vi har inte märkt någon skillnad över huvud taget, så jag antar att hon helt enkelt tycker det är gott.

Samtidigt tänker jag att det inte är bra att jag skäller på henne hela tiden, det kommer ju att göra att vi får en ganska dålig relation och det avspeglas antagligen även i träningen. Idag tog jag med mjukosten ut. Abbie och Joy verkar vara helt nöjda med de torrfoderkulor jag alltid har i jackfickan, men för Mackan drar b***et mera. Jag tror dock att mjukosten var bättre än allt annat idag. Det gäller ju bara att komma ihåg att ta med den ut och använda den, och att inte falla tillbaka i gamla vanor…

  
Joy hittade en av de få snöfläckar som finns kvar häromkring. Hon kommer att bli överlycklig nästa vecka när vi får se mycket snö igen.

  
Det är så mysigt när Abbie går här. Hon kan gå långa stunder av egen fri vilja precis brevid mitt ben.

  
Tjejerna i solskenet idag. Joy fick inte plats uppe på stubben. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s