En dag ägnad åt SSRK

Om några veckor ska jag vara funkis på SSRKs WT på Lidingö. Jag har inte varit funkis på så många WT:n men jag tror att förberedelserna för den här tävlingen är ovanligt noggranna. I söndags samlades alla vi som ska vara på samma ruta för att titta på upplägget, prova uppgifterna i de olika klasserna med våra egna hundar och för oss som ska kasta dummies, provkasta. 

  
Utan att avslöja upplägget kan jag säga att jag tror det blir en kul ruta att jobba på!

Det var en massa labbar där och provade rutan och när ännu fler bekanta med några labbar var passerade var där ett helt hav av labradorer! På bilden är det Abbie och Mackan i förgrunden och en bråkdel av alla andra hundar.

Abbie fick bland annat prova på ekl-dirigeringen och ur min subjektiva synvinkel gjorde hon den minst lika bra som ekl-hundarna. Kanske jag kan våga starta henne i ökl ändå.

  
På väg tillbaka till parkeringen hittade vi den här kompisen. Jag är uppväxt med ormkramare i min nära omgivning så för egen del är jag inte rädd, men på samma gång är jag jätterädd att någon av hundarna ska bli biten.

När vi var klara på Fågelöudde åkte vi upp till vår provmark utanför Uppsala och knatade runt där i ett par timmar och försökte göra ett upplägg för vårt B-prov som hålls i början av maj. Vädret var verkligen härlig med riktig varma vindar och solsken men marken är jobbig att röra sig i med massor av gropar och stenblock så vi var alla, inklusive hundarna, ganska trötta när vi åkte hemåt.

  
Mackan och Abbie hamnade på kort igen, och man kan faktiskt se även Joy i bilden, i bakgrunden till höger om Mackans vänstra bog.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s