Dirigeringskurs med Abbie, tillfälle 1

Abbie och jag går en kurs för Anita. Det kommer vara 6 tillfällen under våren och målet är att bli klara för öppenklass. Vi får väl se! Men det är kul och nyttigt att gå kurs, Anita är duktig och Abbie behöver få träna i grupp.

Idag har vi fått dirigera rakt, rakt-stopp-vänster, ut-stopp-vidare ut och till sist rakt ut med stopp bakom en kulle där hunden inte längre såg föraren.

 Här har vi teoripaus. Anita förklarade hur man lär hunden vända bakåt över höger respektive vänster bog.

Abbie har på det stora hela skött sig bra idag. Det kändes att det var länge sedan vi tränade men det var kanske mest jag som behövde skärpa till mig och minnas hur jag brukar göra – då gick det bra. Dessutom tyckte hon det var jobbigt att vara i gruppen, mer än jag upplevt tidigare faktiskt. Hoppas det bara var tillfälligt. 

Idag tyckte hon det var kul att få gå vidare ut, det som vi har haft problem med tidigare. Hon verkar kunna lagra information och låta den mogna även utan flera upprepningar. Kul egenskap, så är inte Mackan. 

Hon klarade också övningen med stopp bakom kullen. Det har vi aldrig testat tidigare och jag blev glad att hon testade att stanna fast hon, enligt Anita som såg henne där bakom, inte riktigt kände igen stoppsignalen när jag inte syntes. Som belöning fick hon en dummy kastad när hon hade stannat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s