Lidingö WT 2017

  
Börjar det här inlägget med en bild från planeringen av vårt B-prov. Nu är upplägget riktigt jaktligt och vi hoppas det kommer att uppskattas av de som startar hos oss. 

Lördagen före påsk träffades de flesta av funkisarna och provledningen till Lidingö WTt vid Fågelöudde  där vi ställde i ordning den provruta vi skulle vara delaktiga i och så provade vi upplägget igen, den här gången med de både domare och domaraspirant närvarande. De fick chansen att tycka till om var skytt och kastare ska stå och var dummyn ska landa i de olika klasserna. Tyvärr hann vi bara se vår egen ruta, både på lördagen och på söndagen. Det hade såklart varit kul att se de andra rutorna också.

På kvällen hade vi förmånen att få vara med på domar- och funkismiddag. Det var väldigt trevlig och vi fick jättegod älggryta och smarrig efterrätt.

  
På söndagmorgonen var vi tillbaka på Fågelöudde för att ställa i ordning provrutan för tredje gången. Den här gången var det lite extra viktigt för idag gick tävlingen av stapeln. Cirka 130 hundar gjorde en uppgift vardera i de fem provrutorna. Man kan tävla i tre olika klasser, och ur varje klass fick de tre som gjort bäst ifrån sig i grundomgången dessutom vara med i en final. G och jag var även funkisar i finalen så vi var verkligen med hela dagen.

  
I vår ruta skulle hundarna i de båda svårare klasserna hoppa över det här hindret. Tyvärr var det inte så många som hoppade, de allra flesta räknade snabbt ut att man kunde springa längs med staketet och runda den bortersta stolpen. Det är ju inte den mest effektiva vägen, men det går att utföra sin uppgift så också.

  
Det gick ingen nöd på oss funkisar alls!

Vi hade tur med vädret och fick stå i solen en del av dagen. Kastarmen höll och jag gjorde inga kast som hamnade jättefel. Det var jättekul att få stå på första parkett och se alla hundar och deras olika stilar. 

När vi var klara för dagen och hade plockat ihop allt så var det inte så mycket energi kvar i kroppen, men för min del var det bara att försöka samla tankarna och packa en annan väska med jobbgrejer för att åka till Helsingfors och göra bokslut på måndagmorgonen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s