Abbie min lilla sjöstjärna

  
Förkylningen börjar vika undan nu och då kommer lite energi tillbaka, lite energi för hundträning. I lördags körde vi lite markeringar, några kluriga dirigeringar och sen ett sök med fem vilt. 

Då var hon jätterolig. När vi gick undan och min kompis lade ut söket åt oss, efter att hennes hund hade hämtat in de en gång, så var Abbie jättetaggad och helt fokuserad åt det håll jag vände mig. Hon bara väntade på att nästa grej skulle hända. Sen hämtade hon in söket som en kung – ja, förutom att hon tog upp kajan och flyttade den en bit där hon istället tog en måsfågel och bar den till mig. Men hon for runt som ett jehu i söket och nosen var på. Ingen tvekan eller mammighet över huvud taget. Kajan kom in sen när det inte fanns något annat att välja på. Vi ska ta tag i det sen.

Igår fokuserade vi på närsök och idag gick vi förbi den här dammen. Jag har tänkt att jag måste titta på hur vattendirigeringarna fungerar. När de känns trygga kan vi anmäla till ökl tänker jag. Det fanns inga fåglar i dammen så jag lade ut en boll på en strategisk plats. Efter en promenad och några andra småövningar gick vi tillbaka och jag skickade henne i vattnet. Hon hoppade frejdigt i och på första försöket kom hon ungefär till mitten av dammen, och sen vände hon och kom tillbaka. Hon hade hittat en boll där i vattenväxeterna visade det sig. Inte min boll, utan en som legat där ett tag. Jag skickade om igen och hon tog sig hela vägen tvärs över dammen. Ett öppet linjetag, visst, men massor av växter i vattnet och årets första vattendirre.

  
Tre fina tjejer på en vacker plats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s