Årets provledningsinsats avklarad

Vårt vårprov hölls i lördags i ett väder som antagligen passade både hundar och vilt ganska bra, mulet och kanske 10-12 grader varmt. Uppe i provrutan var det lite kallare klimat så där var mössa en skön accessoar men för mig som satt vid parkeringen hela dagen var det lite varmare, antagligen satt jag mer vindskyddad där.

  
Mackan är funkishund. Om hon hade fått välja hade hon hellre hämtat fåglarna.

Vi tyckte själva att vi hade gjort ett riktigt bra provupplägg, koncentrerat, utan några transporter och riktigt jaktligt med en liten drive som inledning, vattenarbetet först, sen några markeringar på land och landdirigeringar och avslutning med sök för båda hundarna i samma områden där driven gick och där även landmarkeringarna föll.

Som vanligt hade vi superbra funkisar och allt flöt på jättebra. Eftersom domaren Ingela hade tid att skriva färdigt protokollen medan hundarna jobbade i söken gick provet ovanligt fort och vi var helt klara med prisutdelning och alltihopa runt kl 15, trots att vi i år hade fullt prov för första gången.

Vi fick mycket positiva kommentarer, av både domaren och av de startande. Även de som sade att provupplägget inte passade deras hund var nöjda och tyckte det var ett roligt prov. Då är det roligt att fixa prov!

  
Båten där borta på andra stranden, från en vinkel som provhundarna inte såg den.

Förra året glömde jag ju allt hembakt fikabröd som Erik skulle sälja i kiosken hemma. Besvikelsen var oändlig och försäljningen gick inte alls bra. I år hade vi faktiskt 4 sorters fikabröd med oss men kiosken hade all time low med bara två kunder på hela dagen så vi var faktiskt lite besvikna och undrar lite vad det beror på. Kiosken riskerar nog att bli indragen nästa år.

För ovanlighetens skull jobbade jag undan i princip allt efterarbete, disk av tallrikar mm, disk av viltlådor och hinkar, bar upp allt på vinden igen och allt pappersarbete som gick att göra på en gång, redan på söndagen. Det är ju faktiskt skönt att bli av med provet också när provdagen är passerad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s