Dirigeringskurs med Abbie, tillfälle 4

Idag snäppade vi upp svårighetsgraden en hel del. 

Den här välfyllda dagen började egentligen redan igår när jag började förstå att planeringen inte riktigt gick ihop plus att det inte fanns någon matsäcksmat hemma. Men det var bara att köra igenom hela schemat och med en köpt sallad och tre hundar med till kursen istället för det idealiska en så gick det ihop. 

  
Mackan och Joy fick följa med ut till träningsmarken och så fick de sitta i vindskyddet fästa i Joys skruv medan Abbie tränade. Det funkade faktiskt jättebra förutom Mackan som var tvungen att skälla ut vem som än råkade titta in i vindskyddet ifall inte jag var där.

Vi började med att låta hundarna testa på hopphagen. Abbie har hoppat sån tidigare, i Skåne, och hon tycker det är jättekul. Vi fick även testa att skicka på en dirigering som låg längst in i hagen, och som alltså nåddes efter tre hopp.

  
Vi fick dirigera snett över en mur. Inte helt plättlätt tyckte hundarna, men efter att vi gått linjen tillsammans med dem var det såklart ingen match.

  
Linjetag med stopp och högertecken (framme vid pinnen med den gula vimpeln som man ser långt framme) mot vinden upp på en kulle var faktiskt inget större problem för någon av hundarna.

 

Dirigering från andra sidan kullen förbi platsen där vi stoppade dem i förra övningen var desto svårare. Hundarna kom upp på krönet, men sen hade de lite olika lösningar på vad de trodde de skulle göra sen.

 Sista övningen jobbade vi i par. Ena hunden skickades på ett linjetag mot ett känt område och stoppades på vägen ut. Den andra hunden stod beredd och fick makera en skottapport. När den landat skickades den första hunden vidare ut till sitt område, och när den var klar fick hund nr 2 hämta in skottapporten.

Eftersom vi var ojämna par fick Joy och Mackan rycka in som parkamrater i det ena paret. Joy fick hämta en skottapport och hennes lycka var därmed gjord. Mackan fick göra linjetaget och det var tydligt att hon hade mycket lättare att släppa skottapporten och gå vidare ut på linjetaget än vad Abbie hade. 

Kul och nyttigt som vanligt! Tack för idag!
  

Annonser

2 thoughts on “Dirigeringskurs med Abbie, tillfälle 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s