Dirigeringskurs med Abbie, tillfälle 5

Idag fick hundarna simma, men först jobbade vi lite på land. 

  
Abbies första uppgift för dagen blev en 150 meter (Anita stegade avståndet) lång blind men spårad dirigering längs kanten på vallen där någon kört med gräsklippare, bort till pinnen man ser långt bort i bilden, brevid granen. Till min förvåning sprang hon hela vägen ut till området med enbart ett kommando från mig när jag skickade henne. Hon hade Anitas fotspår i nosen hela vägen, det var tydligt, men ändå! Det var ju jättelångt!

De övriga två uppgifterna på den här platsen var att skicka mot ett närsöksområde, stoppa hunden medan en skottapport sköts ut och sen få hunden att närsöka, och naturligtvis då att hämta skottapporten som var någon annans störning.

  
Här fick hundarna simma över, samma linje varje gång men lite olika övningar. Första gången som en markering, och vi var väldigt noga med att de skulle simma tillbaka också, inte springa runt dammen på vägen hem. Andra gången skickade vi på ett linjetag till samma ställe och tredje gången skickade vi vinkelrätt mot vår vattenlinje, stoppade och vinklade höger över vattnet.

Abbie har varit ganska duktig men hon har svårt att tolka mina signaler efter att jag har stoppat henne. Idag hade vi ändå en typ av kommunikation där hon ”pekade” och frågade och jag kunde svara nej eller ja och fick henne att göra rätt. Det här funkar inte på särskilt långt avstånd för tillfället men det är antagligen utvecklande för Abbie och kanske hjälper henne att lära sig hur jag viftar när hon ska höger och så vidare. 

Annonser

1 thought on “Dirigeringskurs med Abbie, tillfälle 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s