Dirigeringskurs med Abbie, sista tillfället.

 

Den här sista kursgången var det en jättevarm dag. Anita hade klurat till det för oss och vi fick börja med att göra om det jättelånga linjetaget från förra gången, fast dold och ospårat den här gången. Jag hade tur och fick göra allra först, så inga andra hundar hade sprungit före Abbie. Hon kom hela vägen ut och rätt på första försöket, men hon gick med lite tveksamma steg. Jag är dock glad att hon kom dit och fick känna avståndet när hon sprang och fick belöning för det.

Sen flyttade vi ner till skogskanten, och där hade Anita lagt ut varsin apport åt hundarna. Vi fick komma fram en i taget och skicka på ett linjetag som inte var så jättelångt, men med tanken att vi skulle använda så få kommandon och signaler som möjligt. Abbie har tidigare gjort såna här övningar jättebra, men nu har hon börjat tänka mer själv, eller vad man ska säga. Hon fick vittring på Anitas spår som gick åt vänster, men jag försökte styra henne lite åt höger där hennes apport låg. Då blir det lite trögstyrt, och det här är ett fenomen som har dykt upp under kursens gång (trögstyrningen). Jag tror hon har tyckt det har blivit lite jobbigt med all dirigering, så jag ska försöka backa lite ett tag så att hon får direktvinst när hon gör rätt, för att lätta upp träningen litegrann för henne.

  
 

Sen flyttade vi ner till vattnet, och började med övningen på bilden ovan. Det står en pinne på andra stranden, kanske 20 meter upp från vattnet. I båten ligger en knippe dummies som störning. Det här var både svårt och nyttigt! Många hundar, däribland Abbie, drogs kraftigt mot båten. När jag väl fick henne att förstå att hon inte skulle dit kom hon inte rakt på den linje jag hade tänkt mig, så hon kom upp mycket längre åt vänster på stranden än hon borde. Jag försökte styra henne åt höger och efter ganska många signaler kom hon rätt. Nu är ju tanken med en kurs att man ska öva, så det får jag försöka ha i huvudet när det inte går som jag hade planerat.

Stort tack för kursen Anita! Det har varit inspirerande och utvecklande för både mig och Abbie!

Annonser

2 thoughts on “Dirigeringskurs med Abbie, sista tillfället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s