Skåneresan 2017 – resan dit

Lördag 16 september

Medan jag packade in i bilen tyckte jag att det jamade i vårt garage. Folk som saknar sina katter ber ibland grannarna att titta i garage och uthus, och mycket riktigt, när vi öppnade och tittade efter satt en liten katt där på snickarbänken. Antagligen smet den in kvällen innan när B fyllde på spolarvätska i bilen.
  
Okänd liten katt med röstresurser

Några av oss 8 deltagare i Skåneresan hade stämt träff i Grännatrakten, vilket är ungefär halvvägs, för att äta en sen lunch. Jag gillar att dela upp den långa körningen så, och det var skönt att inte behöva åka hemifrån så tidigt. 

  
En vacker plats att rasta hunden på, ett fält vid Gyllene Uttern.

Vi rastade hundarna och åt lunch i lugn och ro innan vi åkte vidare mot Koholma. Det låg hela tiden en molnbank med ganska mörka moln framför oss, men solen sken på oss hela vägen ner och även när vi kom fram.

  
Framme!

Några anslöt från andra håll och så installerade vi oss i våra rum respektive stugor, rastade hundar och åt en lättare middag. Det är ju tredje året vi gör samma resa med samma upplägg, så Sofia och Jens känner en del av hundarna redan, men några har nya hundar och de fick berätta lite kort om dem.

  
Jag fick mina fina små ”minisar” som Sussan har sytt och tagit med sig ända från Abisko, och så köpte jag en snodd att fästa avfångningstången med (så att jag inte ska tappa den) av Mille.

  
Det bor en härlig liten kattunge på Koholma. Vi döpte honom till Bob och han är supersocial och gullig. Om någon är sugen så verkar han leta efter ett nytt hem, J&S tycker de har tillräckligt med katter redan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s