Skåneresan 2017 – första träningsdagen

Vi vaknade till en vacker men ganska kall höstdag, och började som vanligt med en härlig frukost innan vi begav oss ut i träningsmarkerna. 

  
Vi började hemma hos Jens och Sofia. Vi med lite äldre hundar började med lite walk up med detaljträning på ett fält med ganska hög och tjock vegetation. Hundarna fick bl.a. göra linjetag längs linjen, linjetag mot en tidigare hämtad markering där de fick stanna och vänta på att en skottapport sköts och hämtades innan de fick närsöka på platsen efter en boll och såklart hämta markeringarna som användes som dragning/störning. Vi gjorde också en lång dirigering bakåt. Sofia påminde mig att jag måste peppa Abbie lite och se till att hon är i rätt sinnesstämning innan jag skickar henne, och när jag gjorde det så tycker jag Abbie var riktigt duktig.

  
Vi bytte mark och instruktör och Jens körde en övning med oss där vi fick skicka höger med störning. Jättebra övning för att lära hunden att sortera vad det faktiskt är jag ber den att göra. Vi fick också skicka dem tvärs över deras damm och långt upp i en backe stoppa och låta dem närsöka efter en boll. Vi byggde upp övningen i steg, men hundarna fick ändå tänka till lite för att komma rätt.

 

Dammen  
 Abbie simmar

 

En bok  
 Bokskog

Efter lunch åkte vi en liten bit med bilarna till en vacker och mycket kuperad bokskog. Här fick hundarna först hämta både markeringar och gå på linjetag ner för en ganska hög kulle, och sen gå på linje längs en stenmur och hämta markeringar. 

Abbie var trött, hon försökte till och med få stanna i bilen innan vi åkte ifrån gården, och hon kändes ganska osäker i skicken men hon jobbade bra när hon väl jobbade. Hela tiden vi gick på linje smågnisslade hon och det gör mig bekymrad. Jag förstår inte varför hon piper och därför har jag svårt att förstå hur jag ska motverka det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s