Besök hos MRI Hund med Mackan

  
Alltså, hon ser ju mer krokig ut än vanligt! Tur man har fotat med telefonen så att man vet att det är bilden som är skev och inte hunden. Dessutom två linslöss i vänsterkanten!

Vet ni, det är inte lätt att navigera inom djurvården med en skadad hund. Trots att man vänder sig till människor med lång utbildning och mycket erfarenhet så är man helt lämnad åt sig själv när det gäller att ta beslut om vilken vård ens djur ska få. 

Sedan vi senast var hos veterinären så har Mackan blivit mycket bättre. Jag tycker hon går bättre, mer liksidigt med båda fram. Bak har jag inte riktigt sett eftersom hon har haft täcke på sig när vi har varit ute.

Hur som helst: vid veterinärbesöket fick vi remiss till ortoped på Albano och något slags scenario på min näthinna om hur vi skulle börja med vanlig röntgen och sen gå vidare med ultraljud och kanske magnetröntgen. Sara har hela tiden sufflerat mig via mess och telefon och gett tips och nu kände jag att det var dags att åka till henne med Mackan så att hon fick se och känna på henne. Jag ville ha med mig hennes input till veterinärbesöket för ha lite kött på benen och kunna säga ja respektive nej till olika behandlingar de kunde föreslå.

Sara tittade på Mackan i skritt och trav och klämde och kände igenom hela hunden och stäckte och tryckte på henne. Utifrån undersökningen tror Sara att Mackan har sträckt sig i bogen och skadat ett ligament som sitter långt inne i ”armhålan”, men till och med jag kunde se att Mackan inte alls reagerade lika mycket som hos veterinären när hennes armbåge fördes utåt-uppåt, så den skadan håller på att gå tillbaka. Det här sitter i höger bog.

Sen hittade hon att Mackan sannolikt har artros i sin vänstra armbåge, den som hon har en AD1 på. Det känns ju inte som något överraskande eller konstigt om det skulle vara så. Hon kände också en reaktion i Mackans rygg där vi vet att spondylosen sitter efter att vi röntgade för 2,5 år sen, och det är ju också något vi redan vet om och inget som går att bota.

I övrigt är hon lite ojämnt musklad och sätter inte under sig bakbenen ordentligt vilket beror på smärtan som uppkommer när Mackan rör på spondylosområdet, men hon har bra rörlighet i lederna generellt. Allt hänger liksom ihop och jag saknar ingen pusselbit som jag skulle vilja leta efter med hjälp av röntgen. 

Jag kände mig verkligen lättad när jag åkte hemåt! Mackan mår ganska bra och det går åt rätt håll med de problem hon har haft. Jag överväger nu att boka av vår ortopedtid och låta henne läka färdigt genom att följa Saras råd om att fortsätta hindra henne från häftiga rörelser (jaktträning, lek och bus) och med några muskelstärkande övningar och sen åker vi tillbaka till Sara om några månader så att hon får säga om det fortsätter åt rätt håll.

Tack för idag Sara och tack för att vi fick komma! Tack också för allt stöd så här långt, det har varit ovärderligt! 

Annonser

1 thought on “Besök hos MRI Hund med Mackan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s