Gyllene Anden 2017

En trevlig tradition innan jul är att start på Thorsvis mock trial Gyllene Anden som i många år nu hållits på Lilla Träskaten hos Jill och Peter. Både Abbie och Joy var anmälda i år men Joy började löpa några dagar innan tävlingen så hon fick stanna hemma tillsammans med spondylos-Mackan och barnen. Abbie fick med sig både matte och husse.

Ferries nya matte Kajsa-Karin hade bakat hundgodis som alla hundar fick smaka. Fina va? Jättegoda enligt Abbie, särskilt den långsmala prickiga.

Vädret var det bästa vi haft hittills tror jag. Solen sken och vinden höll sig lugn och temperaturen runt någon minusgrad. Tidigare år har vi haft allt mellan svinkallt och snö och regn/snöglopp. Det var många hundar till start, över 20 ekipage, och vi som dragit nummer 16 fick vänta ganska länge innan vi kom in i linjen första gången.

Dagens startande

När vi först gick in i linjen var Abbie bara halvfokuserad, och vid första skottet tittade hon på fel skytt och såg inte kastet. Det var inte hennes kast som tur var. Efter det var det fullt fokus och hon hämtade sina två första apporter utan större fadäser, fick söka lite vid nedslagsplatserna för båda hamnade lite bakom skytten och kastaren, och den ena såg det ut som hon tänkte lämna av till skytten men hon kom snabbt till mig när jag visslade på henne.

Mackans syster Carmen som har fått syn på godis. Mackan kan göra något liknande med ena örat men inte med båda så här!

Sen blev det lång paus igen innan vi kom in i linjen för vår andra omgång. Nu såg man att de oerfarna hundarna började bli lite trötta och ofokuserade. När vi klev in på linjen hade Abbie fullt fokus och hon spikade sina nästa två kast. Tyvärr så blev hon rädd för dummybäraren som gick bakom linjen och morrade åt henne. Det gjorde att vi inte gick vidare till finalen. Jättetrist när hon jobbade så himla fint! Nu funderar jag på hur jag ska vända hennes reaktioner när hon blir rädd till något som är positivt istället. Tack Irene för att du startade upp tankarna!

Mock trialet från publikens perspektiv

Finalen gick som vanligt nere på strandängarna, och svårighetsgraden höjdes markant jämfört med grundomgången. Sex duktiga ekipage jobbade på jättebra, och till slut korades Helena med Feint till vinnare! Grattis, fint jobbat av er båda!

Ej-i-finalen-Abbie

Det bästa med de här dagarna är kanske den sociala biten, alla samtal som pågår medan man går där hela dagen och väntar på sin tur. Kennel Thorsvi har så himla trevliga valpköpare – det är väl uppfödarna som speglas i oss gissar jag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s