Provledarutbildning

För att få arrangera prov inom SSRK måste man vara certifierad provledare. Certifieringen gäller i 5 år i taget, och i år var det dags för mig att förnya min certifiering. Förra helgen hölls provledarutbildningen, en dag som var kombinerad för nya provledare och sådana som jag som redan innan varit certifierade.

När jaktprovsreglerna och anvisningarna uppdateras brukar vi prata om det på provledarträffarna, och det senaste året har inte så mycket hänt i reglerna, och därför fick vi klara oss utan ”lärare”. Vi fick diskutera och leta information i grupper, och sedan presentera våra slutsatser för övriga. De som var nya som provledare fick lärarledd genomgång och dessutom löfte om ytterligare en utbildningsdag.

Jag har tyckt att Abbie varit ovanligt stabil sista tiden, fast hon egentligen borde vara nere i en hormonell svacka just nu ca 2,5 månader efter att löpet startade. För att trycktesta henne lite så tog jag med henne till provledarutbildningen. Där skulle ju samlas en massa hundvana människor som hon inte känner. Tanken var att se om det skulle visa mig hur säker/osäker hon är. Jag tror inte att det syns lika tydligt i hemmiljön.

Det gick jättebra! Hon minglade på och hälsade på folk. Hon somnade med huvudet i min bordsgrannes knä, fast hon inte har träffat henne tidigare. Hon låg lugnt på golvet när en främmande karl stegade genom rummet precis förbi henne, både på vägen in och ut ur rummet. Efter att SSRKs program var slut för dagen åkte vi till Granngården, och där fick hon också komma med in. Där, när vi stod och betalade, kom hennes första osäkerhets-morr för dagen.

Det här är en jättestor skillnad jämfört med hur hon var i Skåne i höstas, och det här gör mig osäker på hur jag ska göra med kastreringen. Är detta tillräckligt bra, eller kan det bli ännu bättre om hon helt slipper sina hormoner? Är det värt att ta risken med en kastrering -att hon t.ex. kan bli ännu mer osäker (fast jag tror inte att tikar blir det eftersom deras hormoner jobbar för att ”mjuka upp” dem när valparna kommer), inkontinent, jättehungrig och börja leta bajs i skogen (det skulle vara jättejobbigt för mig, Mackan gör ju det och jag blir tokig på henne)?

Jag är väldigt osäker, och börjar dessutom bli lite stressad av att jag inte kan bestämma mig. Fönstret är nu, om jag ska göra det med titthålskirurgi ska jag ringa och boka tid nu för att få det gjort i andra halvan av maj. Du som läser – om du har någon info som kan hjälpa mig att bestämma mig så kan du väl höra av dig?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s