Provkörning av WT-ruta

Kennel Thorsvi, som alla våra tre hundar är födda hos, sponsrar en ruta på WT:t Apportera för livet som går nästa helg utanför Uppsala, och jag ska vara funkis båda dagarna. Idag var vi uppe på provmarken och fick se upplägget av vår och några andra rutor. Abbie och Mackan var med, och de fick testa några av apporterna.

Vi får såklart inte avslöja upplägget i förtid, men man kan väl säga så mycket att för att lyckas bra i tävlingen så måste man ha en välutbildad och lydig hund.

Mackan gjorde först några fina markeringsarbeten, men tredje markeringen hon skulle ta in blev inget vidare och hon var både olydig, åt bajs och apporterade bajs. Så går det när man inte tränar på ett år eller så!

På rutan vi håller i fick båda hundarna prova både markeringar och dirigeringar. Abbie gjorde några fina markeringsjobb som hör till lagtävlingen i elitklass och även en helt okej dirigering som kommer att köras i öppenklassen. Dessutom lärde hon sig att jag blir glad om hon går genom ”riset” både på vägen ut och på vägen hem. Kul när man ser att hunden tar till sig det man försöker berätta för den.

När jag kom igång och verkligen tränade och inte bara lät Mackan springa så började hon direkt lyssna bättre på stoppsignalen. Med henne är det mycket lättare att träna, jag vet vad jag ska göra åt det som händer. Med Abbie är det svårare, för problemet är oftare att inget händer än att det händer tokigheter.

Vi fick en härlig dag utomhus i vackert och ganska varmt vårväder. Hoppas nu vädret håller i sig över nästa helg och att det är en massa duktiga hundar som startar i helgen!

Mackan, Abbie och i bakgrunden en avslappnad Dolly.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s