Vattenträning hemmavid

Vi har fem hundar nu i helgen. De två extrahundarna är Gs Grappa och nya lilla Mondy. Mondy är 2 år gammal och kan inte gå i koppel ordentligt. På fredagen satt jag hemma och jobbade och B kom hem efter lunch så vi gick långpromenaden tillsammans. Jättemysigt att få lite extratid bara vi två och lite enklare att gå två pers med fem hundar än att gå ensam med allihop.

I morse tog jag mig runt sjön med alla 5 ensammen, för B behövde skjutsa sonen till jobbet och fixa lite annat. Efter det fick jag lite lyxtid med bara Abbie och mina träningskompisar H och M. Vi började med att stå på varsin sida om viken nedanför oss. Det är ganska lagom avstånd för hundarna att simma över viken.

Till Abbie bad jag att få en markering som hamnade bara några meter upp på land, synligt. Jag skickade som på ett linjetag direkt efter nedslaget, men hon var trög att få iväg. När hon väl kom i vattnet simmade hon tryggt över och kom upp på stranden. När hon var där ute var hon väldigt osäker, men lyssnade på mina signaler och tecken.

Mina kompisar gjorde lite olika saker med sina hundar, och innan vi gick därifrån gjorde jag om samma sak igen med Abbie. Hon var fortfarande trög att få iväg, men klart mera trygg på andra sidan vid andra försöket. 

Vi gick vidare och gjorde en övning med ganska kort avstånd men över ett dike och en stock. Jag bad att få en markering först, som Abbie fick hämta som en markering. Nu hade hon mera självförtroende och jobbade fint. Jag fick en utlagd dolt på samma ställe som vi tog som ett linjetag och det gjorde hon också jättebra. Vi byttes av och sen gjorde jag och Abbie om samma grej igen till samma målområde fast från en annan vinkel där hon såg mindre av kastet och nedslagsplatsen. Det gjorde hon också jättebra. Det här kändes jätteskönt för jag har nog varit lite orolig att jag hade skadat något i vår relation på träningen i tisdags.

Vi flyttade oss en bit och skickade bollar med bollkastare ut genom en ridå av träd och med tuvor och gungflyn på marken för hundarna att passera. Där fick Abbie bara hämta en boll som blev kvar, som en dirigering. Första försöket fick jag inte iväg henne, men på andra försöket gick hon rätt ut och rakt på bollen. Inget långt avstånd, men ändå!

Vi bytte mark igen. M har hittat ett spännande ställe lite längre bort längs sjökanten. Lite trixigt att komma dit, men vattenståndet i sjön är ganska lågt just nu så det gick ganska bra med gympadojor. Där finns en liten myr! Vi körde några markeringar med boll ut på myren. Abbie letade med för henne ganska bra intensitet. H:s hund hittade inte en boll utan fick en ny istället, och sen provade jag att skicka Abbie på den bollen som låg kvar. Hon fick leta ett tag och jag fick styra och fixa lite, men hon hittade bollen. Så skönt att hon verkar funka ungefär som vanligt ändå! Och hon lyssnar så fint på mig. Ni som har läst ett tag vet att jag har skrivit förut att det är som att få en present när man tränar med Abbie. Det har inte känts så på ett tag, men idag var det så igen.

Här körde de andra något kast ut så att hundarna fick simma genom vassen. Jag tyckte det räckte för idag för Abbie, plus att jag gillar att skicka över vatten till land, och inte så mycket bara rakt ut i vattnet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s