Swedish Game Fair, Tullgarn, 2018

Jakt- och hundmässan på Tullgarn har brukat gå vartannat år. För två år sen åkte jag och B dit med hundarna. Vi försökte få med barnen, men de hade ingen lust, och vi fick en jättemysig dag bara vi två med lite shopping, lite bekanta och lite hundar. I år gjorde vi om det. Den här gången frågade vi inte ens barnen utan vi åkte ändå.

Strålande väder, minimalt med sömn för B som hade nattvandrat på kvällen före, gryende huvudvärk för min del som lyckligtvis lade sig under förmiddagen, och Abbies sista dag som tik (på måndagen blev hon ”honkast”).

Det blev lite shopping, och ganska mycket foderprovpåsar och hundgodispåsar med hem. Egentligen borde man kanske vara mera intresserad av typ vapen eller klövviltsjakt eller nåt för att på riktigt uppskatta hela mässan, men det finns en hel del hundprylar och kläder som man kan titta på, och naturligtvis köpa om man vill.

Abbie och Joy kollar på finalen. De har lite olika stil. Kolla Joys stirriga ögon och spända käkar.

Mackan kollar på finalen – eller hon kollar visst mest på mig!

Det pågår ju också hundtävlingar under mässdagarna, och det skulle vara kul att starta på dem något år. Jag vet att jag tänkte att jag skulle det i år, när mässan var för två år sen. Jag var in och kollade på anmälningssidan i år när jag förstod att Abbie inte skulle vara opererad ännu, men då var det redan fullt och man kunde anmäla sig som reserv. Det borde jag kanske ha gjort, eller inte för vi är inte i ekl ännu, men det lät som om många hade strukit sig i sista sekund och tävlingen var inte full på tävlingsdagen.

Nu ska de hålla mässan om ett år igen, så ifall WTt också kör då och vi har jobbat upp formen lite så kanske …

Ja, för er som verkligen undrade: I en Land Rover Discovery med tonade rutor vid baksätet och bagageutrymmet och med glastak som står helt stängd i gassande sol hela dagen på ett fält blir det ….. 40 grader varmt! Alltså inte några 85 eller vad de brukar skriva på sociala medier.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s