Kennelträff 2018

Jaha … det här med bilen.

Det var länge osäkert om vi skulle kunna ta stora bilen till kennelträffen och jag hade därför kollat och förberett t.ex. myggnätet så att det skulle gå att fästa i Volvons bagagelucka och verkligen funderat på ifall allt vi ville ha med oss skulle få plats i den. Den stora bilen har fått både det ena och det andra nytt, men den svarade inte riktigt på behandlingen som vi önskat. Kvällen innan vi skulle åka meddelade B att vi ”nog” kunde ta den i alla fall.

När vi lastat in hundar och packning och kommit iväg satt jag och tänkte på att det här kunde ha blivit året då vi tog Volvon till kennelträffen, men så blev det ju inte …

B var tyst som en mussla i bilen trots mina försökt till konversation. Någonstans efter Bålsta blev han ännu mer spänd och tyst och till slut meddelade han att ”det här går inte, vi måste vända”. Vi vände på nya avfarten vid Bro, och precis när vi körde på motorvägen igen i riktning mot Stockholm kom ett meddelande på instrumentpanelen: Engine system failure.

Vi hankade oss framåt, tidvis mycket långsamt i vägrenen med varningsblinkers på, tidvis helt stannade på någon informationsficka, tidvis med ungefär vanlig fart och till slut var vi hemma igen. Vi lastade snabbt om till Volvon, lämnade några grejer hemma, och åkte igen. Och så blev det här ändå året då vi tog Volvon till kennelträffen.

Efter ca 4 timmar i två olika bilar var vi äntligen framme på Herrfallet precis när kennelföräldrarna skulle hälsa välkomna.

Bilden illustrerar att om du försöker peka på hunden och säga att den gör fel så pekar tre fingrar tillbaks på dig själv, dvs det är antagligen du som gör fel och inte hunden. Någon försökte säga att då får man peka med hela handen, men jag tror mer på det som syns på bilden.

Själva kennelträffen följde det vanliga schemat med träning och umgänge. Herrfallet var sig likt med madrasser lika hängmattor, mat som är mat men inte så mycket roligare än så, vackra omgivningar och vackert väder. Kennelträffen var sig också lik med fantastiska människor och rolig och energigivande retrieverträning!

B, Mackan och Joy var med. De har inte tränat utan bara minglat, hängt och ätit ostbågar.

Abbie och jag ”bubblar”. Foto: Jörgen Norrblom

Abbie och jag gick för Fredrik Lindström. Det var helt toppen! Abbie var inte helt toppen, men hon var inte helt botten heller. Jag har fått inspiration till träning och en hel del tips om hur jag ska träna för att peppa och stärka Abbie. Bäst av allt var att inse att Fredrik är någon jag gärna skulle åka till och få påfyllning i verktygslådan. Jag har ju inte riktigt haft/hittat någon på lagom avstånd som jag har velat träna för på ett tag, men nu så!

Jag känner av att det har varit mycket på jobbet ett tag för jag har inte riktigt varit på allerten i helgen. Jag har knappt antecknat något och jag kan inte i detalj redogöra för övningar och apporter som jag brukar kunna göra. Abbie har gått ganska bra på träningen. Om man tänker att vi har haft fyra träningspass (fm+em lördag och söndag) så har hon hållit ihop under tre av dem, och endast på ett skick blivit kvar vid min sida när jag försökt skicka henne. Det är nog ganska bra för att vara hon, för vi har ju varit i en grupp med 8 ekipage och någon åskådare, varit lite tröttare än vanligt eftersom vi inte har sovit hemma plus att hon blev osäker på Freddan ungefär varje gång hon såg honom, och sånt brukar speglas i hennes arbete.

Gulliga lilla Abbie!

Tack så jättemycket från oss till kennelfamiljen som ordnar detta varje år!  Att Herrfallet inte är så lyxigt gör inget alls, det är människorna och hundarna som gör de här kennelträffarna så roliga!

Abbie och Mackan shoppade lite hos Grete också! Vita dummies för nu ska vi bygga självförtroende hos Abbie.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s