Semesterresumé och vattenträning

Nu är vi tillbaka i stan efter att ha bott 3 veckor på landet. Vi har fortfarande några semesterdagar kvar, men barnen ville hem…

Första utflykten gick till Tärnskär i södra ytterskärgården. Ett favoritställe vi besökt tidigare och verkligen gillar. I år var det mycket alger i vattnet på ena sidan av ön, så hundarna fick bara bada på den andra sidan.

Mackan svalkar sig. Det gröna på den här bilden är inte alger, det är vanligt sjögräs.

Ett par dagar hade vi många hundar. Här är alla fem nybadade efter den enda aktiviteten som funkade i värmen – simma efter tennisboll.

Abbie på väg till Sandhamn i Den Gula Båten. Vi besökte Monica med familj en dag.

Skogen på Sandhamn. Galet varmt men härlig terräng, och dessutom helt ostört på denna annars ganska tätbefolkade ö. Innan detta hade hundarna fått jobba i vatten så de var blöta, och här fick de några markeringar och några linjer till målområden.

Ett annat träd på Sandhamn. Bra att träna balansen.

Abbie vilar hakan på Mackan i båten.

Men nu är vi som sagt hemma igen. Jag ville egentligen inte åka hem från landet och jag känner mig lite rastlös. Då passade det bra att åka på Thorsvis vattenträning idag.

Vi gick ut hårt med att Abbie fick börja med en dirigering ut till spetsen av vassen i bilden ovan. Avståndet är 30-40 meter någonting. Första försöket kom hon inte hela vägen ut, hon blev lite brydd av att Anita hade Prise med i båten, och när hon väl hade börjat snurra fick jag henne inte vidare ut. Vi försökte igen och då kom hon hela vägen. Jag stöttade henne ganska mycket hela tiden, kanske för mycket. Det måste jag försöka plocka bort ganska snart.

(Abbie är där ute och simmar på bilden, men hon blev visst bara en liten prick.)

Efter detta fick Abbie en dubbelmarkering härifrån. Den högra kastades först och från Abbies perspektiv landade den bakom bryggan, men hon markerade den med hörseln. Den andra kastades till vänster på blankvattnet.

Hon hämtade den vänstra, men verkade sen ha glömt den högra. Jag skickade på ett linjetag och hon gick rakt ut, stannade bra på stoppsignal och tog mitt högertecken fint.

Vi pausade lite och gick sen bort till Jörgen på det andra stället. Där fick först Mackan en dubbelmarkering och sen Abbie en likadan. Även här verkade hon ha glömt bort den först kastade apporten fast jag såg att hon tydligt markerade den när den föll. Vi gjorde om dubbelmarkeringen en gång till, men nu tvekade hon att gå iväg även på den första apporten.

Det här är konstigt, så har hon inte gjort förut. Jag tror att jag i och med detta skjuter upp hennes B-provsstart som jag hade tänkt göra nu i höst. Hon är för osäker att gå långt ut, och om hon inte heller minns två apporter i en dubbelmarkering är det ju ingen idé att starta på prov. Vi får se … i morgon ska jag träffa en kompis och då ska jag testa lite dubbelmarkeringar på land och se om de går bättre.

Annonser

2 thoughts on “Semesterresumé och vattenträning

 1. Anita Norrblom

  Avståndsbedömning på vatten är inte lätt. Den dirigering du skickade Abbie på är ca 90 meter!
  När det gäller dubbelmarkeringarna tycker jag du ska testa hur hon beter sig om nån skjuter, det brukar ju ge mer drag under galoscherna.

  Svara
  1. Annika Inläggets författare

   Jaha, var det så långt!? Då var det ju bra jobbat av Abbie att ta sig ända dit! Tack för input, och för gårdagens träningstillfälle!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s