A-provsträning med kallvilt

Idag har Abbie och jag varit på en rolig och nyttig träning. Jenny Hamring & Helen Nyman hade ordnat ett träningsmocktrial med vilt och skarp ammunition, som dömdes av Jenny och Anne Nerell.

Abbie har varit cool hela dagen och inte blivit rädd för någon. Det är nog det bästa med den här dagen, fast det är ju inte ett resultat av dagens träning. Förhoppningsvis är det ett resultat av kastrationen, som gjordes för 2,5 månader sedan.

Abbie har jobbat ganska bra idag. Hon gjorde tre A-apporter i den första omgången, och gick därmed, tillsammans med 8 andra hundar, vidare till omgång 2. Hon är ju inte snabbast i startfältet men idag var hon inte heller långsammast, och hon är relativt lättstyrd. Hon markerade inte jättebra, men det hjälpte om jag hann säga ”pass” när skottet gick. Jag har fått styra lite på de tre markeringar hon fick i grundomgången, men tydligen inte alltför mycket för då hade vi inte fått A:n. I den här omgången gick vi på linje,  med två hundar inne hos varje domare hela tiden, och resten lite bakom de aktiva hundarna.

Efter lunch kördes omgång 2. Alla hundar ställdes upp på två linjer mot en ganska stor åkerholme. Där gick en drive med massor av skott och människor som kastade fåglar. Fåglarna låg i tre områden och när hundarna sen skickades skulle de hämta en fågel från anvisat område.

De hundar som inte gick vidare fick ändå en fjärde apport. De fick hämta varsin från driven, och därmed var de närmsta fåglarna på åkerholmen bortplockade när vi andra fick börja jobba. När det blev Abbies tur skulle hon hämta en från det vänstra, bortersta området. Då hade hon lite tappat farten och jag hade svårt att få henne hela vägen ut (det var långt, vet ej hur långt). När vi hade grejat ett tag kom hon in i det mittersta området och jag lät henne ta en fågel där fast det var fel område, så att hon skulle få lyckas.

Vår femte apport blev en dirigering till en träddunge på andra sidan en liten å. Här fick jag också blåsa och styra för att få henne rätt. Det var jättehögt gräs och svårt att se hunden pga det, men till slut kom hon upp från ån med en stor mås/trut som hon bar jättefint med ganska låg fart tillbaka till mig.

När allt var klart och domarna överlade om resultatlista kom en medtävlare fram till mig och sade att hon tycker att jag för hund så trevligt! Jag blev lite ställd och svarade nog lite konstigt men tackade för berömmet. Jag är jätteglad att hon kom fram och sade det till mig! Det var nog dagens näst bästa händelse faktiskt, så kul att få höra det! (Har sen funderat mycket på vad jag gör som inte andra gör utan att komma på det.)

En kul och nyttig dag helt enkelt! Med inslag av lite regn, för första gången den här ovanliga sommaren.

 

Sex hundar placerades, och alltså var vi tre från gruppen om nio som gick vidare från grundomgången som eliminerades i omgång två. Av de ursprungliga 22 var vi alltså i den övre halvan i alla fall. Jag är jättenöjd med det i den fas vi befinner oss just nu!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s