WT på Skokloster

Jag har velat starta ett WT och nu dök det upp ett som passade i tid. Eller ja, egentligen kanske det inte gjorde det eftersom vi var och tränade igår, och Abbie var trött. Hon ville inte riktigt vila igår om inte jag satt bredvid henne, och jag höll ju på och packade till Skåneresan. Jag försökte lägga henne i korgen, men det funkade inte.

När Abbie är trött, oftast efter middagen, brukar hon ”be” mig komma till soffan och sitta med henne genom att lägga huvudet i mitt knä när jag sitter vid matbordet. I morse gjorde hon det när jag åt frukost. Eftersom det var ganska sen samling hann vi sitta nån timme i soffan på förmiddagen, men Abbie var klart trött efter gårdagen.

Uppladdning i soffan på förmiddagen.

Vi kom en stund innan samlingen och hann hälsa på några bekanta, men ganska snart var det dags att gå ner till ruta 2 där vi skulle börja. Där blev det på en gång lite kö, och så dök Claes och Wille upp, och ganska snart därefter kom Sara också.

Ruta 2 var ett fotgående på kanske 10 meter och sen en dirigering upp för en kulle till ett träd på krönet. Abbie hade dålig fart ut och kom inte hela vägen upp. Av någon anledning tryckte jag inte ut henne utan blåste närsök fast hon inte var i området. Det gjorde att hon föll ner mot mig istället för utåt. Jag stoppade och försökte trycka ut henne men då for hon iväg åt vänster på krönet. Jag fick stoppa igen och styra höger, och då kom hon in i området och hittade dummyn. Kände mig inte alls nöjd med mig själv efter detta. Domare: Per Sandberg.

Vi gick vidare till ruta 3 och fick vänta en bra stund igen. Här fick man en dubbelmarkering där den vänstra kastades först och den högra skulle hämtas in först. Abbie spikade egentligen den högra, men av någon anledning tog hon inte upp dummyn utan for iväg. Jag var snabb och stoppade och fick tillbaks henne och då tog hon upp den. Skickade på vänstra som hon mindes, men kom fel på – eller inte ansträngde sig tillräckligt. Det blev lite blåsning och styrning, och domaren sade att jag nästan hade blåst bort henne, för jag mindes inte rätt nedslagsplats utan Abbie mindes bättre än jag. Domare: Ralf Falkeland.

Vidare till ruta 4 där det inte var någon kö, utan Claes fick komma in på en gång och vi fick göra rutan direkt efter honom. En lång enkelmarkering över en äng mot ett skogsbryn. Abbie sprang rätt ut till rätt plats, men när hon kom dit så vände hon sig mot mig och frågade ”vad ska jag göra nu?” så jag fick blåsa närsök och hon sprang för fort så jag fick blåsa och styra henne tillbaka innan hon hittade den. Vi fick kommentaren från domaren Gunilla Lefvert att det är väldigt ineffektivt att hunden frågar så (ja, naturligtvis) och att jag måste vara rädd om henne och inte förstöra genom att ta bort hennes självständighet för jag har en hund med fina egenskaper. Tack för berömmet! Idag var hon trött, men jag vet att hon ofta är på gränsen till att vara för osjälvständig.

Ännu längre in i skogen fanns ruta 5. Där fick vi anvisning till en dirigering som var lite trixig. Den låg i kanten av ett hygge, precis där skogen började. Det fanns ingen gata att dirigera i, utan hundarna drogs gärna till en stig som ledde fel, inte till dummyn. Abbie gick väldigt tveksamt iväg men kom ut, fast fel, och det blev en hel del blåsning och styrning innan hon hittade dummyn. Domare: Peter Flinck.

Sista rutan, ruta 1, var bemannad av kennel Thorsvi. En dirigering snett ner mot vattnet till en liten strand. Inte så jättelång, såg inte så svår ut. Abbie gick precis rakt och rätt mot området. Jag blåste stopp och närsök, och hon försvann ut till höger i vassen! Fick henne tillbaka igen, men den här gången försvann hon utåt, utom synhåll. Jag visslade och visslade för att få henne tillbaka men hon var borta en bra stund. Sen dök hon upp igen och den här gången fick jag fast henne i området och hon hittade dummyn. Abbie var alltså olydig! Det händer inte särskilt ofta. Domare: Kurt Idulv.

Vi väntar på prisutdelningen.

Dagen toppades av att Sara vann nkl med Huntly! Stort grattis! Jättetrevligt att ha sällskap av Sara och Claes runt hela slingan och kul att det gick så bra för Claes och Wille också!

Abbie slutade på 71 poäng och en femteplacering i ökl. Jag tror tyvärr att det säger mer om mina medtävlare än om oss att vi kom på femte plats. Vi har därmed vårt andra WT-resultat under de 75 poäng som krävs för att kvalificera oss till att starta i elit.

Vårt resultat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s