Skåneresan 2018 – första träningsdagen 17.9.

Dagen började lite dramatiskt med en nästan-eldsvåda i köket i stugan och Mackans och Abbies mat blev lite skånerostad, men ingen gjorde sig illa.

Efter frukost gjorde vi en övning som vi gjorde för några år sedan, där vi står i två grupper på varsin kulle och får se markeringar från ena hållet och sen hämta dem delvis från den andra kullen. Nyttigt för förarna att öva att hålla kvar markeringarna fast referenserna ändras när man flyttar på sig.

Abbie fick göra/visa hö/vö/ut-övningen. Första skicket ut gick bra, men hon sprang åt fel håll så jag fick hämta henne och göra om. Efter det satt hon bara still när jag sade ut. Det blev många ut och de väntande hundarna tröttnade på att det inte hönde något, så jag lyckades skicka både Mackan och Rocka men inte Abbie bakåt.

På eftermiddagen gjorde vi markeringar och dirigeringar i dammen på Koholma, varvat med lite olika linjetag och markeringar på land.

Bilden är tagen från platsen vi skickade ifrån och hundarna fick en markering på andra sidan ön som man ser i bortre änden av dammen.

Abbie var ganska loj på förmiddagen och i takt med att jag tappade modet gjorde hon det också. Det blev bättre efter lunch och de sista skicken vi gjorde gick helt okej. Jag ser att Abbie är trött, och det var kul att se att hon ändå kunde ta sig samman och jobba bra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s