Skåneresan 2018 – vilodagen (shoppingdagen) 19.9.

Upplägget på vår Skånevecka är ju så att vi har en ledig dag i mitten av vistelsen. Den brukar ägnas åt shopping – det verkar vara ett intresse som förenar oss. I år började vi i Fleninge, för den butiken vill vi inte missa. Jag köpte en skjorta och en tunn stickad/fleecetröja som jag tror kommer passa bra under jackan jag köpte av Iréne. (Den har jag kanske inte skrivit om innan, men det är en Fjällrävenjacka som Iréne hade felköpt tror jag man kan säga, och den gillar jag jättemycket, men det går inte att klämma in några jättetjocka tröjor under den för då ser man ut som en stoppad korv.)

Efter att vi avverkat den butiken styrde vi ner mot Tolånga 17 där Märta jobbar. Märta flyttade ner från Mälardalen till Skåne för ett par år sen och vi kombinerade att äta god lunch i restaurangen med att passa på att säga hej till henne när vi ändå var i närheten. Där finns en jättefin gårdsbutik i samma byggnad, och lunchen var både god och prisvärd. Efter lunch blev det hundrastning. Efter tips från Märta åkte vi hem till henne och parkerade utanför hennes hus och rastade hundarna i en jättestor hästhage där de kunde springa omkring och göra av med lite energi innan det var dags för nästa stopp.

Under lunchen kom vi nämligen på att Hunden & Herden ligger ganska nära Tolånga 17, så vi begav oss av dit. Där hittade jag ett par stövlar som jag köpte trots att jag var lite osäker på ifall det var rätt storlek. Storleken mindre fanns inte att prova och det är väl därför jag var så osäker, men jag tror de kommer bli sköna i vinter. Det är ett par fårskinnsfordrade skinnstövlar. Jag köpte också en snygg keps i tweed. Jag tror vi glömde att ta shoppingfoto utanför den här butiken.

Sen åkte vi vidare till TEBA som ligger i Höör. I år hade jag inga saker jag på förhand visste att jag skulle köpa där. Jag provade en jacka som jag tyckte hade en smart design. Den var snygg med många fickor på framsidan och en stor ryggficka på hela ryggen, precis som en dummyväst, och den fickan gick att knäppa intill själva jackan med flera tryckknappar när den inte ska användas. Jag köpte inte den, utan jag kom därifrån med endast en lite fodrad reflexväst till Mackan, som ju är tunnpälsad, och lite noseworkgrejer som B ville ha.

Vi tvåbenta var ganska slut efter den här shoppingrundan men jag tror hundarna vilade bra i bilen, de trivs där i sin bur.

På kvällen hade Jens och Sofia fixat dit en av sina grannar som höll ölprovning med oss i gillestugan. Jag dricker ju inte alkohol, men jag försökte smaka lite grann på alla sorterna ändå. Ganska intressant att öl kan smaka så olika trots att det normalt bara görs på samma 4 ingredienser.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s