Andjakt – första för säsongen

På väg hem från Skåne fick jag ett SMS. Ville jag komma och apportera på torsdag? För mig som inte har någon fast plats någonstans är varje tillfälle guld värt. Så fort jag kom hem kollade jag jobbkalendern och ändrade den lediga fredagen jag hade planerat till en ledig torsdag istället och svarade att jag gärna kommer.

Jag tog med både Mackan och Abbie. Jag har lovat Mackan att hon ska få följa med om vi får chansen att gå på jakt, men jag försöker vara lite rädd om henne. Just nu mår hon jättebra, hon går jämnt och fint och hon har muskler på rumpan. Hon fick nog lite mer mat i Skåne än vad jag hade tänkt, men nu när hon lagt på sig några hekto tycker jag hon är lagom i hullet.

På första såten hade jag Mackan i koppel under skyttet. Hon hittade själv en plats där hon tyckte hon såg bra. Hon hoppade upp en bit på en bergknalle.

På eftersöket fick hon hjälpa till. Tyvärr hittade hon inga fåglar här. Abbie fick apportera under skyttet. Både hon och jag hade glömt hur hett det kan vara och hur det alltid börjar skjutas mera när man har skickat ut hunden på en apport. Det snurrade nog rejält i huvudet på henne där i början.

Vi som var i eftersöksgänget på den här såten hade gott om tid att leta igenom marken och sen åkte vi tillbaka och åt en god lunch.

Efter luch åkte vi en bit med bilarna och gick långt igenom skogen till en sjö. Vi stod på strandkanten och apporterade i vattnet. Abbie fick fyra långa simturer plus en extra på slutet där jag försökte få henne att ta en skammad som redan från början låg ganska långt ut, men den simmade så fort och Abbie förstod nog inte vad jag ville att hon skulle göra, så hon kom aldrig ikapp den. Mackan fick simma en gång och hämta en and. Det var hennes enda den här dagen men jag tror hon blev glad av att få göra det.

En av Abbies apporter gjordes i kors med en som Gilla skickades på, och när de var på väg tillbaka till respektive matte så krockade hundarna och hade lite strul att reda ut vem som skulle simma först så att de kom in till land. Det var ganska gulligt.

Sista såten fick Mackan sitta i bilen. Abbie och jag fick stå på ett ställe som var riktigt trevligt. Vi hade bra utsikt över dammen till vänster och en stor grönyta framför oss. I början av skyttet föll två fåglar framför oss som Abbie på något vis missade. Jag hade markerat och skickade henne på två linjetag och hon lyssnade jättebra på mig och hittade snabbt fåglarna. Det var kul att förmiddagens brand i huvudet byttes ut mot den vanliga Abbie.

Hon jobbade jättefint självständigt också men till slut blev hon trött och tappade lite fart. Trots det så gjorde hon till sist ett snyggt linjetag ut till en liten ö i dammen där hon sökte och sökte och till slut hittade en sista fågel.

En bra dag tillsammans med hundarna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s