Joy har opererat bort några knölar

För två veckor sedan hittade vi en liten knöl i Joys juverområde. Eftersom vi förlorade vår bruna labbe Wilma i elakartade juvertumörer så är det här extra skrämmande för oss, och tid bokades direkt på måndagen för undersökning. Undersökning gjordes på onsdagen tror jag och sen fick hon tid för själva operationen nu i fredags.

Juvertumören var ju såklart viktigast att få bort, men när hon ändå var sövd ville vi passa på att ta bort några andra knölar också. Vi frågade också om man kunde göra ren hennes tänder på en gång, men det kunde man inte på grund av infektionsrisken och för att det görs i olika avdelningar av operationssalarna.

Joy har länge haft en knöl på hakan som hon slagit upp så den blött med jämna mellanrum när hon t.ex. nyst eller skulle ta upp en boll från marken. Den har vi tänkt att det vore skönt för henne att slippa. De övriga tre – vänster armbåge en liten knuta under skinnet, vänster flank en knopp som man river med furminatorn när man kammar henne och höger flank en större hudförändring i ytskinnet – tror jag egentligen inte har stört henne, men alla fyra åkte nu bort.

Bilder från i morse, dagen efter operationen.

Vänster och höger sida gick bra att fota. Magen var svårare, men även där mitt under har hon stygn och är rakad.

Dessutom den på hakan då … Den blöder hela tiden. Bara hon drar den emot tratten – som hon har på sig hela tiden inomhus för det verkar klia på hakan – så blöder det så hela tratten blir sölig. Vi har testat att tejpa hakan – funkade inte. Vi har testat att sätta på potatismjöl – funkade en liten stund. När hon sover så lugnar det sig men hon är lite hispig, antagligen har hon lite ont trots Rimadyl och kommer inte till ro som hon brukar utan att vi sitter bredvid henne.

Jag tror dock att det här kommer att bli bra om några dagar, vi får ha lite tålamod bara.

Vi vet att hon är lite tunn, hon var dålig i magen någon vecka medan jag var i Skåne och då tappade hon en del, ytterligare en del var bortbantat innan det då hon var skendräktig. Nu göder vi upp henne lite långsamt igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s