Fasanerna – steg två

Fasanerna fick hänga ungefär två dygn i hundstugan. Jag var osäker på ifall de skulle hänga, men mina googlingar tyder på det. Igår kväll blev jag jättestressad att de skulle bli dåliga så jag satte på att-göra-listan till idag att ta ur filéerna.

Avancerad upphängning på ett krattskaft mellan viltfrysen och en stolsrygg.

Jag hämtade in fåglarna och lade dem på köksbänken. Såg de jättefina stjärtfjädrarna på tupparna och mindes att jag sett något fint julpyssel med sådana, så jag tog tag och drog loss en. Det gjorde liksom ont i mig när jag gjorde det, trots att jag vet att fasanerna är döda och inte känner något.

Jag började leta efter bästa sättet att göra det här och fick samma känsla som när jag var på min första jakt och fick min första skammade and i handen. Man vet att man gör en god gärning när man hjälper den till andra sidan, men det är jättejobbigt den första gången. Lite på samma sätt kändes det att ta sönder kropparna på fasanerna idag.

Här låg nu de vackra fåglarna och jag skulle ta ur bröstfiléerna.

Nåja, det gick ju ganska bra med hjälp av kniv och faktiskt kökssaxen som var till stor hjälp. Köttet var friskt och fint och när jag var klar hade jag 8 filéer som tillsammans väger strax över 1 kg.

Innan vi kastade resterna tog jag loss lite fler stjärtfjädrar. Får se om det blir till något fint sen, ifall inspirationen kommer. Nu försöker vi hitta ett recept på fasan som både låter gott och inte så galet krångligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s