Fasanjakt

I söndags var det fasanjakt igen på det lilla trevliga stället. Abbie gick ut hårt och meddelade redan hemma i hallen att hon visste vart vi skulle. När vi stannade och rastade ca 10 minuter innan man är framme visste hon helt säkert och hon var laddad.

Jag tycker just det här är svårt att hantera men jag fick lite hjälp på traven idag och bestämde mig för att i så stor utsträckning det bara går enbart stå och markera under skyttet och bara apportera de fåglar som måste hämtas direkt. Det är en stor fördel med såna här mindre jakter där det inte fälls så mycket fågel, att man kan göra så och inte tvingas att apportera under skyttet. Jag var också stenhård med att Abbie måste sitta still och tyst och inte hoppa omkring när vi står på pass. Det här verkar hjälpa för hon var mycket lugnare mot slutet av dagen, men som vanligt får man veta nästa gång ifall det man gjorde var rätt sätt. Om hon är lugnare redan från början då så funkar den här strategin.

Precis som vid tidigare tillfällen på det här stället är inramningen väldigt positiv. Alla är trevliga och det blir en familjär stämning, skyttet är säkert, vi är lagom många apportörer och vi får god mat. I söndags fick vi risgrynsgröt och julskinkmacka till lunch. Gott och juligt!

Det hela toppas med att man faktiskt i viss mån kan träna hunden. Eftersom vi som apporterar känner varandra kan vi kommunicera så att hundarna får lite ”roliga” eller nyttiga apporter. Abbie fick till exempel göra ett linjetag längs med raden av skyttar, strax bakom dem, efter avblåst skytte. Nyttigt för henne. Sen fick en annan hund hämta en fågel som Abbie hade markerat och fixerat sig vid. Också nyttigt för henne.

Annonser

1 thought on “Fasanjakt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s