Om vaxade kläder

Man ska kanske inte ge goda råd oombedd, men här kommer ändå ett, för jag blev själv överraskad över hur lätt det gick när jag kom på rätt metod.

Jag har ett par vaxade byxor, såna som jättemånga andra som håller på med hundar har. De är fina när man köper dem men de tappar ganska snart sin yta och blir matta. Jag har också varit lite besviken över att de inte står emot fukt/regn bättre än de gjort.

Nu är mina byxor tilläggsvaxade. Jag använde vax från Engelsons men det finns säkert lite här och var att köpa. Vaxet kommer i en kaka, som man gnider mot tyget så att vaxet lägger sig i ett tunt lager på ytan. Sen ska vaxet smältas in i tyget, smältpunkten är ca 55 grader. Det som funkar allra bäst är att blåsa på tyget med en hårtork på hög värme. Jag hade ett smalt rakt munstycke på den. Det gick oväntat lätt och smidigt på det här sättet. Man kan upprepa proceduren ett par gånger om det ser ut att behövas mer vax.

Nu återstår att testa om byxorna blev mer fukttåliga. Senast jag tog dem på mig hade jag överdragsbyxor över pga lerig mark. Snyggare blev de hur som helst!

Kanske man ska fortsätta med att vaxa även picking-up västen?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s