Thorsvi Glenglassaugh

DSC_1772
Abigail är född i början av september 2013 hos kennel Thorsvi, Anita och Jörgen Norrblom. Hon flyttade hem till oss i början av november 2013, vår första valp på 12 år.

Abbie är en mjukis som har lärt sig läsa människor i sin egen takt, men är nu trygg med de flesta. Hon har också tagit lite tid på sig med föremålshanteringen, men bär nu allt, även kallvilt. Hon är en cool typ i de flesta sammanhang, det har hon från sin goa pappa Fire, men det finns en raketmotor där inne och hon har en släng av kängurugenen från sin mamma Speys.

Det bäst hon vet är att vara med sin matte (mig! lyckliga jag!), den kontakt vi har är underbar och jag tror den är en stor del i att hon lär sig saker fort och alltid gör sitt bästa för att få beröm av mig.

Här nedan en bild från vår Skåneresa hösten 2015 när Abbie fick vara med på rapphönsjakt för första gången.

Under senvåren 2018 kastrerades Abbie pga sin osäkerhet. Jag tycker mig se en positiv förändring i hennes sätt att vara, men det är kanske lite för tidigt att utvärdera ännu nu i september 2018. Uppdatering sommaren 2019: Hon har blivit klart tryggare i kontakt med människor så för henne var kastreringen bara positiv. Hon kan fortfarande bli osäker på vissa människor, särskilt när hon är trött, men det händer numera bara sällan.

Abbie har ett 1:a pris i ökl B-prov och ett 1:a pris i KKL A-prov. Hon har som bäst fått 93 poäng på ett WT i öppen klass och hon har fått utmärkelse på Jaktretrieverklubbens WT öppen klass.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s